5:2 kuren information, opskrifter, bøger og apps

Information (38)

Ændringer på Sund Faste

Der er lavet 4 ændringer på Sund Faste, som gerne skulle gøre det nemmere at finde rundt og give bedre mulighed for at kommentere  de artikler, dagbøger og andet som allerede er skrevet.

 • Den første ændring er layoutet, som gerne skulle være nemmere at finde rundt.
 • Den anden ændring er at Sund Faste nu bruger Facebook som kommentare. Så er du allerede på Facebook, så behøver du ikke logge ind for at skrive en kommentar.
 • Forrummet er aktivt igen og der kan man også bruge Facebook til at skrive eller svare på spørgsmål.
 • Det er nu muligt under aktivity at skrive en direkte opdatering om hvordan det gå med 5:2 kuren.

Jeg håber det hele virker og vil gerne have besked hvis der findes mangler eller fejl.

Michael

Read more…

Tilmelding via Facebook virker nu

Jeg har opdaget at tilmeldingen via Facebook ikke har virket korrekt og har nu rettet det til.

Ved at være tilmeldt Sund Faste kan du skrive om dine egne oplevelser omkring 5:2 kuren, dele opskrifter, skrive kommentare til andre og stille spørgsmål i forummet.

Du kan bruge denne guide, som viser dig hvordan du tilmelder dig via Facebook: http://sundfaste.dk/del-din-erfaring

Read more…

Burgeren og Cola'en

Hvor tit har du været på en grillbar og bestille en god burger og en ½ liter cola – det kan højst sandsynligt ikke tælles på en hånd, med mindre du har været helsefreak igennem hele dit liv. Følg med her og find ud af hvor mange kalorier du får, når du vælger at spise den gode burger og ½ cola, når du har lyst til det.

Det smager godt – men…

Det er altid let at spise en god burger og indtage en ½ cola – når du så får at vide, at du samtidig indtager 480 kalorier, så er der ikke mange kalorier tilbage at rutte med resten af dagen.

Er du klar til at ofre alle de andre måltider på en fastedag, og indtage noget der kan holde dig mæt i et par timer. Det er ikke godt hverken for dig eller kroppen, så overvej det en ekstra gang, inden du vælger at lade indtage burgeren og cola’en.

5:2 Faste og mad

Selv om det er meget fristende med en burger og en cola, er det ikke noget som går godt op med en omgang 5:2 Faste. Her gælder det om at spise mad, der rammer et rigtigt glykæmisk indeks. For dig betyder det, at du med det kalorieindtag du har mulighed for at lave hver dag, skal du have mest muligt ud af det.

Det kan være skyr, blomkål og lignende, der giver dig en god mæthedsfornemmelse i lang tid, der vil være det rigtige at spise. Kan du leve på en burger og en cola en hel dag, og stadigvæk være lige så frisk og koncentreret på arbejdet, i skolen eller lignende, så vil jeg gerne tage hatten af for dig – lige her med det samme.

Alle de mange opskrifter

Med de mange opskrifter du har mulighed for at finde, vil du helt sikkert have mulighed for at lave rigtig mange spændende anretninger, hvor du bliver mæt og holder dig under det totale indtag af kalorier på 500-600 kalorier på fastedagene.

Kom i gang med at afprøve 5:2 Faste hvis du ikke er startet endnu, og er du startet, så kom i gang med at dele dine oplevelser, fortæl hvor godt det er, og hvad du har fået ud af det indtil videre. Det giver så meget mere til os andre, når du også kommer med dine oplevelser af 5:2 Fasten.

Read more…

100 kalorier – hvor meget er det

når du har mulighed for at indtage 500-600 kalorier i løbet af en dag, skal du selvfølgelig vælge den helt rigtige mad at spise de dage. Vil du gerne være sikker på at vælge rigtigt, finder du her en række af forskellige madvarer, der svarer til 100 kalorier. Det kan give dig en god idé om hvor lidt og hvor meget du har mulighed for at indtage af de forskellige fødevarer.

Hvor meget er 100 kalorier

Det kan være meget forskelligt og fylde vidt forskelligt, når du skal finde ud af hvor meget 100 kalorier er.  Du finder en oversigt her, der viser en række forskellige madvarer – blandt andet slik og frugt.

 • Vil du gerne være mæt, har du mulighed for at spise 2 ½ gulerod, der mætter meget mere end hvad du får ud af en ½ croissant. Der er langt mere godt at hente ved at spise de 2 ½ gulerod, du kan få for det samme antal kalorier.
 • Forestil dig at have en hel masse vindruer eller en lille håndfuld chips at vælge imellem. Hvad vil du foretrække. Du kan få hele 160 gram vindruer eller nøjes med 20 gram chips. Det er det samme antal kalorier det ender ud med – nemlig 100 kalorier.
 • Kigger du på antallet af æbler du kan spise i stedet for lakridskonfekt, er det også markant, hvor mange flere æbler du kan spise. Når du har indtaget 5 stykker almindelig lakridskonfekt, har du indtaget for 100 kalorier. Her skal der hele 5 æbler til, før du kommer i mål med de 100 kalorier.
 • En lidt overraskende ting – vil du opdage når du vælger en øl, og sammenligner den med appelsinjuice. Du kan nemlig indtage 2.6 dl. Øl og kun 2 dl appelsinjuice. Det er lidt overraskende, at det faktisk kan lade sig gøre at drikke mere øl end appelsinjuice, og holde sig på de 100 kalorier.

Nu har du fået en forskel på flere forskellige madvarer og drikkelse, og listen kan helt sikkert gøres meget længere. Vil du prøve det, skal du være mere end velkommen til at smide nogle ideer op her.

5:2 Faste – godt i gang 

Når du finder ud af hvor mange kalorier, der er i de forskellige madvarer, bliver det også lettere at planlægge sin fastedage. Det er uanset om du er på arbejde eller fri, så udnyt det og start så på din 5:2 Faste – du kommer ikke til at fortryde det.

Read more…

5:2 Faste i TV

5:2 Faste i TV

Over de sidste uger, har der været en del fokus i TV vedrørende vores allesammens 5:2 Faste. Det har været gode resultater, som har betydet, at der blot er kommet endnu mere interesse for denne måde at lave livsstilsændring på. Er du en af dem, der ikke er startet endnu, er det bare om at komme i gang, for som der bliver sagt i TV – 5:2 Faste – er en kur, der dur.

Hvorfor er det en kur der dur

Når du først kommer i gang med 5:2 Faste, finder du meget hurtigt ud af, hvorfor det netop er en kur, der dur. Vil du gerne vide det før du går i gang, finder du lige her 3 grunde til hvorfor det netop er så smart at starte på 5:2 Faste.

 1. Når du starter på 5:2 Faste, går du i gang med en livsstilsændring, som kan få stor betydning for resten af dit liv. Spiser du almindelig og motionerer du et par gange om ugen samtidig med at du også har 2 fastedage om ugen, vil du hurtigt komme til at tabe dig nogle kilo. Gennemsnittet for vægttab på 5:2 Faste er 500 gram pr. uge

 2. Du kan stadigvæk leve almindeligt 5 dage om ugen, og så er der 2 dage om ugen, hvor det er begrænset hvor meget du må spise. For en mand er det op til 600 kalorier pr. dag, der fastes og for en kvinde er det ca. 500 kalorier, der må indtages. Overhold det, og oplev hvor meget det kommer til at betyde for dig.

3. Det kan faktisk lade sig gøre at spise 3 gode måltider de dage du holder fastedage under 5:2 Faste. Det gør også at du ikke kommer til at føle dig rigtig sulten. Her er det vigtigt at planlægge det så godt, at du som mand ikke indtager mere end 200 kalorier pr. måltid. Lige umiddelbart kan det måske virke som en svær mission – bruger du bare 5-10 minutter ekstra et par gange om ugen på at finde retter, så vil du opdage hvor let det er.

5:2 Faste – kom i gang nu

Der er ikke noget at vente på – det er bare at komme i gang. Du kan lige så godt starte i dag med at tænke over hvad du putter i munden. Når du først kommer i gang med fastedagene, kan du ikke lade være med at tælle lidt på kalorierne de andre dage også. Kom i gang med en livsstilsændring du ikke kommer til at fortryde – start med 5:2 Faste i dag.

Read more…

Opsamling af gode råd om 5:2 Faste

Der findes mange gode råd på nettet, når du gerne vil i gang med 5:2 Faste – mange af dem handler om hvad du gør, når du skal faste. Her vil jeg prøve at komme med en række af de gode råd jeg har fundet, og hvordan jeg vurderer rådet. Er det noget som virker, eller er det blot noget som virker lidt hult.

Maden du spiser

Det er meget individuelt, om du er til 1 måltid om dagen, når du faster, eller om du ønsker at bevare det samme antal måltider, og så blot passer rigtigt godt på hvad du spiser, så det passer med det antal kalorier, der må indtages. Et godt råd som jeg selv bruger i perioder, er at lave en dagbog over hvad du spiser i en periode, også selv på ikke fastedage.

Det er noget jeg ved virker, og gør dig simpelthen mere opmærksom på hvad du spiser, hvilket også kan være med til at du kun får det kroppen har brug for, på ikke fastedage. Et effektivt våben under din 5:2 Faste – det er at holde øje med maden du spiser.

Tankemylder på fastedage

For nogle kan de første fastedage være svære at komme over, og tankerne kan få alt for meget tid, så koncentrationen ryger sig en endnu større tur. Har du et arbejde, hvor der kræves fuld koncentration kan det være farligt at den gør det. Det er som regel kun de første gange du faster, det er sådan og her vil det være godt at have noget at give sig til, eller noget der kan få tankerne helt væk fra maden og sultfornemmelsen.

Det er meget forskelligt hvad folk har af input til det rundt om på nettet. En ting der går igen, er te, te og mere te. Det er noget folk anbefaler uanset hvor du kigger henne, og så er det også godt at komme ud og går en tur eller lignende.

Jeg kan kun sige, at det igen er 2 rigtig gode råd. Både det at du aktiverer dig selv og laver noget andet, som kan få tankemylderet til at gå væk, eller at du giver maven en fornemmelse af at du lytter til den, og derved putter noget i den, ved at indtage noget flydende, som er te.

5:2 Faste – kom i gang med den

Det sidste jeg vil komme med i denne omgang, er folks syn på 5:2 Faste. Der er ingen tvivl om at det er noget som fungerer, og rigtig mange er glade for kuren eller livsstilsændringen som det er. Min anbefaling er – kom i gang selv – du kommer til at få det meget bedre.

Read more…

Der er en række forskellige måder at dyrke faste på, og derfor er det heller ikke alle som kun kører 5:2 Faste. Der findes forskellige variationer af den kendte kur, og det giver dig forskellige muligheder alt efter dine ønsker og krav til en uge. Hvordan og hvorledes du vælger at faste, og bruge en uge, er altid helt op til dig, her kommer jeg dog med nogle retningslinjer for hvad det giver at gøre det på de forskellige måder.

5:2 Faste

For dig der gerne vil opnå et vægttab på ca. 500 gram eller ½ kg om ugen, er der ingen tvivl om at 5:2 Faste er den rigtige måde at gøre det på. Det giver dig mulighed for at spise normalt 5 dage om ugen, og faste 2 dage om ugen. Det giver mulighed for at leve et ret normalt liv, hvor du blot 2 gange om ugen skal tænke lidt ekstra over hvad du putter i munden. Mange har det godt med denne måde at gøre det på, og finder også ud af, at det er spændende at tælle kalorier på de dage, hvor de ikke faster.

6:1 Faste

Når du har opnået et vægttab og du ønsker at vedligeholde vægten, er der også mulighed for at gøre det. Her er der flere som vælger at faste en dag om ugen, og ellers spise normalt de sidste 6 dage. Om det er den rigtige måde at gøre det på – skal jeg lade være op til den enkelte at bestemme. Kigger du rundt på nettet og finder svar på det, er det ofte hvad folk, der ikke ønsker at tabe sig mere, går over til.

4:3 Faste

Der er ingen tvivl om at du taber dig mere, når du vælger at tage en ekstra fastedag, og derfor kan 4:3 Faste også være en mere effektiv kur end 5:2 Faste. Det er absolut ikke alle, der kan faste 3 dage om ugen, og så spise almindeligt de 4 andre dage. Det er vigtigt at du tænker det hele godt igennem, før du begynder på denne måde at faste på. Rent anbefalelsesmæssigt, er det 5:2 Faste, der er det rigtige at gøre, og så kan det i enkelte uger være det rigtige at arbejde med en ekstra fastedag.

Dit valg – din livsstilsændring

Når du er i gang med en livsstilsændring, er det dit valg hvor hurtigt det skal går, og så er det med at lytte til din krops reaktioner. Find ud af om det er 5:2 Faste eller en af de andre fastemetoder du skal bruge lige nu – start med din livsstilsændring allerede i dag.

Read more…

Et magazin omkring 5:2 kuren

Jeg har lavet et online magazin omkring 5:2 kuren, som bliver opdateret automatisk hver dag.

Du kan se det online i din web browser eller downloade en app til tablet eller mobiler, hvor oplevelsen er ekstra god.

Magazinet indeholder informationer, opskrifter og alt andet, som omhandler 5:2 kuren.

Hvis du finder indhold, som bør være med, så smid et link i kommentar feltet.

Du finder magazinet her5:2 kuren magazin

Read more…

Mere end 5:2 Faste

Når du kommer godt i gang med din livsstilsændring, er der også andre ting hvor du kommer til at ryste posten og se anderledes på livet. En af de ting, der kan være med til at sætte endnu mere skub i det, er helt sikkert bøger. Er du ikke den store læser, er der efterhånden mulighed for at få mange af bøgerne i E-bogs form eller som lydbøger – hvor du blot skal lytte til dem, og ikke gøre meget mere. 

Det kan være forskelligt fra person til person, i forhold til hvilke bøger, der kan være med til at motivere en. Har du ikke læst 4 hour work week, kunne det være en af de bøger, som kunne sætte skub i endnu flere tanker. Her bliver du ført igennem en lang række af scenarier og mulige løsninger, som alt i alt gør dig til en meget mere effektiv person – og det kan du få meget ud af, hvis du er klar til det.

Bøger er ikke det eneste som kan sætte endnu mere skub i din måde at se tingene på – et andet middel kan helt klart være videoer. Det kan være korte motivationsvideoer fra Youtube, eller længere film, hvor du finder ud af, at du egentlig har så mange flere ressourcer end du troede muligt.

Har du selv nogle ting der er med til at motivere dig endnu mere end du allerede er, vil det være fedt at få dem frem her på vores forum – specielt hvis det har med 5:2 Faste at gøre. Har du derfor noget sjovt, noget anderledes eller noget helt tredje, som du mener vi andre kan få noget ud af herinde – så er det lige du kan smide det op.

5:2 Faste – et godt og stort skridt på vejen

Der er ingen tvivl om at 5:2 Faste er et godt og stort skridt på vejen mod et meget bedre liv, og er du ikke kommet i gang endnu, er der ikke længere nogen grund til at vente. Det kan gøre en stor forskel for dig – så prøv det, du kommer ikke til at fortryde det.

Jeg er glad for det, og mange andre jeg har talt med, er også glade for det. Vil du gerne opleve det, så læs nogle af de mange indlæg, der allerede er smidt op herinde – der er meget godt at hente i dem – specielt om 5:2 Faste.

Read more…

God video - flere råd til 5:2 Faste

Når du føler at dagene kan være lidt hårde under 5:2 Faste, er det altid godt at finde noget motivation på nettet. Det kan komme i form af videoer, andre tekster eller lignende. Har du selv fundet noget du kan bruge, vil det være fedt at få det frem her – hvor jeg kommer med et eksempel på noget jeg har brugt, for at holde motivationen helt oppe.

Det er en video fra en anden som selv er på 5:2 Faste, og lader du det engelske være som det er nu er, kommer der faktisk nogle rigtig gode tips, der er værd at huske på, og lige få en brush up på en gang imellem.

Vil du gerne have det hele på dansk, er du velkommen til at skrive herinde, så sørger jeg for at lave en dansk oversættelse af det hele.

Du får videoen lige her – nyd den og hold dig så i gang med 5:2 Faste – det er godt for dig.

Read more…

Apps til 5:2 Faste

Når du skal i gang med 5:2 Faste, kan det være en fordel at kunne skrive sit kalorieindtag ned på smartphonen, og det har du faktisk mulighed før at gøre med flere apps, der både kan fås til Android og iPhone. Vil du være sikker på at vælge rigtigt, skal du gøre op med dig selv, hvilke af de forskellige apps du vil bruge.

Udvalget af kalorie apss er voksende, og nogle af dem kan du bruge i en lite-version, som er gratis og andre skal du betale for, for at få noget udbytte ud af dem. Det er her du skal gøre op med dig selv, om du vil have apps til at klare det hele for dig, eller om du skal bruge de 2-3 minutter ekstra i løbet af en dag, for selv at regne ud hvor mange kalorier du indtager.

Det er forskelligt hvad folk ønsker, og du kan have din måder at gøre tingene på. Bare du fortsætter med 5:2 Faste, er det ligegyldigt hvordan du kommer i mål med dine fastedage. En ting, der er vigtigt at huske på – når først du er begyndt at tælle kalorier, er det noget du har en tendens til at gøre meget mere end tidligere, og så bliver du meget opmærksom på hvad det du spiser i løbet af en dag.

Googler du efter de forskellige apps, kommer der til at være mange forskellige – og så er det med at vælge den, der passer til dit behov. Gør det let for dig selv, og start gerne med en lite-version – så du ved hvad der kommer til at ske. Det kan være en god og gratis måde at komme i gang på, og så kan du selv bestemme, om den efterfølgende skal blive en betalingsapp, fordi du kommer til at bruge den meget mere end først forventet.

5:2 Faste – tæl dine kalorier

En ting er helt sikker, du kommer til at bruge den meget 2 gange om ugen, når du gerne vil være sikker på ikke at spise for mange kalorier. Dine kalorier bliver talt hurtigt og effektivt, og du ved hvor meget du har fået, lige så snart du har indtastet det.

Prøv en af de mange apps, og kom gerne med en vurdering af dem herinde, så andre også kan få udbytte af de apps du bruger. Det vil være yderst interessant at høre dine input om de forskellige apps.

Read more…

Arbejdspladsen og 5:2 Faste

Har du fortalt på dit arbejde, at du er er gået i gang med 5:2 Faste, kan der komme mange forskellige reaktioner. Den mest almindelige reaktion er stadigvæk spørgsmålet – hvad er det? – og her er det let at svare. Det er jo blot at spise mindre 2 dage om ugen, i forhold til hvad du ellers må indtage på en dag.

Andre reaktioner på 5:2 Faste kan være, at det også var på tide at du kom i gang eller nå så det er din de der moderne slankekure. Den sjove tendens lige nu på mit egen arbejdsplads er, at der er flere og flere som kommer med på livsstilsændringen, og sammen står man bare endnu stærkere. Når flere er fælles om ikke at spise alt for mange kalorier 2 dage om ugen, kan der hurtigt opstå et stærkere fællesskab, som kan gøre en stor forskel.

Med 5:2 Faste er det muligt at inspirere hinanden med de resultater der viser sig, blandt andet i form af vægttab, mere overskud i hverdagen, og derfor også mere overskud til at dyrke motion. Når det er muligt at inspirere hinanden, er der også mulighed for at komme med opskrifter og lignende, som kan hjælpe med at fastholde fokus på ændringen.

5:2 Faste på arbejdspladsen 

Det kan ligefrem være en styrke på arbejdspladsen at komme i gang med 5:2 Faste, og når I er flere som vælger at gå i gang, vil der være mulighed for at starte fællesskabet op. Giv jer selv muligheden for at gøre det – I kommer helt sikkert ikke til at fortryde det.

Forhåbentligt er de fleste arbejdspladser i Danmark rummelige nok til at give plads til 5:2 Faste, og er de det, er det bare fremad med 5:2 Faste. Det kan være at maden skal ændres en lille smule, eller at du selv skal huske at det er salaten du skal tage i stedet for de lækre rugbrødsmadder som bare venter på dig.

Vær åben omkring det, gør opmærksom på din behov, og er i flere, så inspirer hinanden til at fortsætte og udvikle livsstilsændringen. Giv dig og dine kollegaer muligheden for at komme godt ud af starthullerne, vælg at bruge lidt tid her på siden, hvor der kan findes en lang række af inspiration til 5:2 Faste.

Vil du gerne fortælle om dine erfaringer med 5:2 Faste på arbejdspladsen, er du velkommen her – det kan give inspiration til mig og andre herinde i forummet.

Read more…

Velvære og livslyst

Der er mange veje mod ens mål i livet, og når det gælder personligt velvære, så er der vidt forskellige slankekure, livsstilsændringer og anskuelser, på hvordan du kommer fra det ene punkt til det andet. En af de livsstilsændringer som jeg har fundet ud af fungerer rigtigt godt er 5:2 Faste – for her kan du fortsætte din livsstil langt hen ad vejen og så bruge 2 dage om ugen på at spise mindre end normalt.

Du har stadigvæk mulighed for at spise, og du kan gøre det på mange måder, så det er helt op til dig, hvad du får ud af det. Det gennemsnitlige vægttab for dem som beslutter sig for at vælge 5:2 Faste, er lige omkring 500 gram pr. uge. Vælger du at gå mere hardcore i gang med kuren, er der set vægttab på mere end 2 kilo om ugen.

Nu er 5:2 Faste kun en del af livsstilsændringen, for har du tidligere spist alt for meget usundt mad, er det også noget du skal tænke over i fremtiden, for at komme til at leve længere, have det godt og opleve personlig velvære, er det hele vejen rundt du skal kigge på dig selv.

Dine vaner og dit valg

Når du vælger at ændre på dine vaner, handler det meget om at komme ud af din komfortzone. Din komfortzone er her hvor du føler dig tryg, hvor du har en god kontrol over tingene, og du lige kan skære hjørner af her og der. Lige så snart du er ude af den, vil du ikke have mulighed for at gøre tingene på samme måde, du skal tænke anderledes og du skal være med til at udvikle dig selv.

Det er en gode måde at få hanket op på sig selv, og vælger du 5:2 Faste, vil det at tage fastedage være at komme ud af ens komfortzone. Derfor er det også bare at starte – det er dine vaner og dit valg, der skal have en tur i vaskemaskinen, så du kan starte på en frisk.

Med de muligheder du har, og de værktøjer du får med i forbindelse med 5:2 Faste, vil det være en god start du får. Har du ikke prøvet det endnu, er det ikke for sent, for du kan hurtigt mærke en ændring hos dig selv – og så kommer du ud af din komfortzone – prøv det allerede i dag. 5:2 Faste er vejen til mere velvære og overskud i hverdagen.

Read more…

Der kan være mange grunde til at starte på 5:2 Faste, og er du en af dem, der overvejer at komme i gang, får du lige her 6 grunde der gør, at du fortryder du ikke startede i går.

 • Når du 5 dage om ugen har mulighed for at spise godt og varieret, så er der absolut ingen grund til at vente med at komme i gang. Det gør det let for dig at holde de 2 fastedage, der skal til, når du er i gang med 5:2 Faste.
 • De 2 fastedage giver dig stadigvæk mulighed for at indtage mellem 500-600 kalorier, uden der er nogen som kan sige noget. Her har du igen mange muligheder for at planlægge hvordan dagen skal se ud med måltider.
 • Et konstant vægttab, der i forhold til gennemsnittet er på ca. 500 gram om ugen. Det er altså 0.5 kg kropsvægt du vil komme til at tabe dig hver uge, når du ellers spiser godt og varieret.
 • Få mere overskud i hverdagen, og mærk hvordan kosten er med til at give dig det. Et vægttab og lidt motion er med til at gøre det godt for dig – så kom i gang med 5:2 Faste og oplev mere overskud.
 • Find ud af hvor meget spændende mad det er muligt at lave, når du er i gang med 5:2 Faste. Der er mange gode smagsfulde retter, som helt sikkert vil være med til at pifte en almindelig uges mad op, og så er det tilmed sundere.
 • Oplev generelt et meget større velvære, fordi du får mere forskellig mad, du oplever at få mere overskud, og kan derfor også give mere til andre mennesker, og din familie. Det er noget som give positive tilkendegivelser og spreder sig som ringe i vandet.

Nu er det op til dig at finde ud af, hvorfor du ikke er startet med 5:2 Faste endnu – for med de 6 ovenstående grunde, har du ikke længere nogen undskyldning for ikke at starte. Det vil være helt oplagt at starte lige så snart du er færdig med at læse dette – for sådan er det bare.

Vis viljestyrke, tro på dig selv, og oplev en livsstilsændring, der kommer til at være meget markant. Du skal selvfølgelig være klar og motiveret for det, er du det, er der slet ingen tvivl om at du kommer til at opleve stor succes med 5:2 Faste.

Starter du i dag – så fortæl om det!

Read more…

Lille 5:2 Faste opsang! Start NU

Med et par måneder kørende på 5:2 Faste, er der ved at komme en god rytme i det, og det kan tydeligt mærkes, at der sker noget med kroppen nu. Det er en skøn fornemmelse at mærke det større overskud, der er kommet, og så er det jo også skøn at se på vægten, at den ikke flyver lige så højt op, som den netop gjorde tidligere. 

Hvordan ser det ud med dig, efter du har været i gang et par måneder, er der sket store resultater, har du tabt dig, eller står det hele lidt stille. Der kan jo være meget stor forskel fra person til person, så det vil være godt med in-put fra andre, der står i lignende situationer. Kom frisk med dine oplevelser efter godt 2 måneder på den valgte kur.

Ønsker du ikke at svare med en kommentar, er det også muligt at være mere anonym og smide en direkte besked omkring det – så kan jeg lave et sammendrag af de kommentarer og posts, der bliver lavet. Det vil være rigtig godt for os alle, og give en masse værdifulde informationer – som du kan drage fordel af efterfølgende.

Livet med 5:2 Faste, som bliver spredt ud til flere og flere – er noget man hurtigt vænner sig til, sådan er min oplevelse af det. Det bliver noget med at vide, at man den og den dag vælger at faste, og fordi det netop kun er de 2 dage, er det meget lettere end så meget andet. Er du ikke selv kommet i gang, vil der være mulighed for at starte i dag – det er kun dig selv du venter på – og du skal selvfølgelig være klar til det – det skal hr. Hansen og fru Jensen også – og de gør det.

Vil du gerne i gang med at tabe nogle kilo, vil du gøre det på en måde, som ikke kommer til at gå meget ud over din livsstil, og vil du gøre det på en måde hvor alle kan være med, er det absolut det bedste at starte på 5:2 Faste – set fra mit eget personlige synspunkt.

Giv dig selv en oplevelse, spring ud i det – oplev hvordan kiloene kommer til at rasle af, og hvordan tøj du ikke tidligere kunne passe, bliver muligt for dig at passe igen. Jeg glæder mig til at se dig i fuld 4-spring herinde også – der er ikke noget at vente på – start med 5:2 Faste i dag.

Read more…

Hvad vil du med livet?

Har du nogensinde fået stukket den kommentar i hovedet, og har du sat dig ned og tænkt over hvad du egentlig vil med livet, hvad du vil have ud af det, og hvordan du kommer fra A til B. Livet kan ændres på et splitsekund – det kan være fra det øjeblik du finder din livsledsager, det øjeblik i bestemmer jer for at få børn, og sådan kan det fortsætte – og hvad har det med 5:2 Faste at gøre??

Igen er det noget du bestemmer, og derfor kan dit liv også ændre sig i løbet af et kort sekund. For du vælger at lave en livsstilsændring, der i løbet af kort tid kommer til at betyde meget for dig. Har du børn, er du overvægtig og vil du gerne leve længere sammen med børnene og være noget værd for dem, så er det blot endnu vigtigere at komme i gang. Mit spørgsmål til dig – hvorfor er du ikke i gang med 5:2 Faste endnu – kan du jo så passende komme med et svar på nu!

Det kan godt være du ikke bryder dig om svaret til at starte med, for kigger du helt ind i dit inderste, ved du godt, at det er fordi du ikke har prioriteret en sund livsstil højt nok. Hvordan tror du dine børn vil have det, når du om få år ikke kan overkomme gåturen med dem, lege med dem ude i haven eller hele tiden bliver nødt til at sige nej – svaret kender du jo godt – det føles som at svigte sin børn.

Hvad vil du med livet – 5:2 Faste giver dig muligheden for at komme i gang med en positiv livsstilsændring, hvor du kommer til at tabe dig, får mere overskud i hverdagen og det er lige hvad børnene kan lide – for de får en mere aktiv forælder, der kan tage del i deres hverdag.

Spørgsmålet er hvor lang tid du tør lade være – med 5:2 Faste er det let at komme i gang. Du skal ikke ændre særlig meget på din livsstil, for det er kun 2 dage om ugen du skal faste, og de andre 5 dage kan du gøre som du altid har gjort, det vil sige spise fornuftigt og almindeligt.

5:2 Faste er det helt rigtige at starte på, ikke mindst for dig selv og dine børns skyld – så de også får forældre, der er noget værd i fremtiden. Kom i gang allerede i dag!

Read more…

Motion og 5:2 Faste

Når du går i gang med 5:2 Faste, er det stadigvæk muligt at dyrke en masse motion, og det er noget du skal være opmærksom på. Spiser du almindeligt i de 5 dage, og dyrker lidt ekstra motion ved siden af, vil du sammen med 5:2 Faste få sat hurtigere gang i vægttabet, da dit kalorieindtag ikke vil være større end det kalorie ”tab” du har, når du får motioneret.

I dag findes der mange typer af motion, så du har alle de valgmuligheder du overhovedet kan ønske dig. Det kan være længere gåture i et godt tempo, det kan være ture i motionscentret, og det kan være svømmehallen eller flere andre ting, du også laver. Motionerer du i de 5 dage, hvor du ikke faster, er der helt sikkert potentiale for et større vægttab over en kortere periode.

De dage hvor du faster, skal du passe på med at motionere alt for meget, for kroppen har ikke lige så meget at arbejde med, og derfor vil der opstå ubehag, når du giver den for meget gas. Det kan sagtens lade sig gøre med gåture, hvor du ikke anstrenger dig alt for meget, og andre lignende motionsformer – det er blot vigtigt at passe på sig selv.

Opstart af træning – sammen med 5:2 Faste

Når du gerne vil i gang med at træne, og samtidig starter op på 5:2 Faste, er det vigtigt at du planlægger det hele lidt mere struktureret. Grunden til dette skal du finde i de muligheder du har for at skabe resultater hvad angår vægttab, velvære og vilje. Når du spørger i mange motionscentre, er det ofte 3 dage om ugen de siger at du skal starte op med at træne.

Her er det først og fremmest konditionsgivende træning de ønsker at du skal starte ud med, og det vil også være med til at give et vægttab. Når du i en god måneds tid har konditionstrænet, vil der være mulighed for også at gå i gang med mere styrketræning, hvor du så småt går i gang med at forme kroppen.

Det eneste du skal huske, er at holde fri fra den hårde træning på fastedage, for ellers kan du komme til at opleve ubehag, og decideret få det fysisk dårligt når du træner. Det er der ingen som er interesseret i. 

Planlæg træningen, så den ikke foregår på fastedage, og glæd dig så over hvor gode resultater du vil komme til at få. Husk at 5:2 Faste, er kun faste i 2 dage, og 5 dage med fuld fart på.

Read more…

5:2 Faste - medierne går amok

Når du kigger på medierne lige nu, er det lige før at 5:2 Faste går amok. Det er ikke lang tid siden jeg skrev et indlæg sidst om at flere medier var i gang med at tage det op, og i denne uge er det jo nærmest ikke til at få et ugeblad, uden at der er et eller andet tillæg med, hvor der står ting om 5:2 Faste. 

Kært barn har mange navne, er også en sandhed, der lige nu kommer frem på en meget god måde. Low Carb er blandt andet et af navnene på kuren, vi allerede godt kender som 5:2 Faste – så jeg forestiller mig, at det blot er for at putte gammelt vand på nye flasker, at der bliver prøvet med forskellige navne lige nu.

Uanset hvad er det interessant at se de store medier gå i selvsving lige nu, hvor det på nettet har cirkuleret rundt i længere tid, og flere danskere allerede er godt i gang med den. Nu var der for eksempel tillægget fra Familie Journalen, hvor der stod lidt nyt, der var lidt inspiration fra de forskellige opskrifter og så var det ellers det samme, der stod i det, som du allerede kan finde herinde.

Hvad tror du der kommer til at ske

Tror du det kommer til at gå mere amok i medierne, og kommer 5:2 Faste til at blive danskernes foretrukne livsstilsændring i 2014, eller er det blot lige nu, hvor der er meget ekstra hype om det, at det har stor interesse. For mig er det en livsstilsændring, der er ved at komme rigtig godt i gang – de første kilo er smidt, og flere er på vej til at ryge af.

Hopper du på hypet, får du gjort en forskel, eller er det blot lige for at kigge det hele an?

Jeg håber du lige som jeg, er godt i gang med en livsstilsændring, hvor det ikke blot er lige nu du er på 5:2 Faste. Husk at du ved et godt vægttab kan ændre det til 6:1 Faste, når du ikke længere ønsker at tabe dig, og gerne vil blive på samme vægt.

Der kan være mange grunde til at ønske et vægttab, og vil du gerne opleve hvor let det er, vil det være helt oplagt at starte med 5:2 – kig her på siden, og se hvor godt andre folk er kommet i gang – det kan du helt sikkert også.

Read more…

Nyd de 5 dage og lev for de 2

Når du går i gang med 5:2 Faste, er der noget helt essentielt du ikke må glemme. For du har 5 dage til at leve livet som du altid gør, og så har du 2 dage til at leve livet på en ny og anderledes måde, der vil få dig til at kigge indad på mere end en måde. Det er en helt fantastisk fornemmelse at have mulighed for det – så der er ingen grund til at vente – det handler bare om at komme i gang.

Du har i løbet af en uge 5 dage, hvor du kan fortsætte med at gøre som du allerede gør, og så er der 2 dage, som rykker dig ud af din komfortzone – og de 2 dage, er nogle du kommer til at nyde mere og mere. Det er som om maden kommer til at smage meget bedre, at dine sanser bliver mere modtagelige, og du ser frem til de små lækkerier, du stadigvæk har mulighed for at forkæle dig selv med.

Når du først kommer i gang med det, er der ikke som hindrer dig også at tælle kalorier på andre dage, end de 2. Du behøver bare ikke være lige så konsekvent de andre dage, og det er netop noget af det, der har været med til at gøre 5:2 Faste så populært hos danskerne. Igen – du har 5 dage hvor du nyder livet, og så har du 2 dage hvor du lever livet – det er noget som alle bør prøve – og det virker.

Tænk sig at have muligheden for at leve livet og komme ud af sin komfortzone, uden at det virkelig ryster en. Det er da noget som alle bør være interesseret i at prøve, og når du så taber dig oven i, hvis der er behov for det, er det jo en god bonus. Det er ikke alle der har behov for 5:2 Faste, og så er der heldigvis mange andre muligheder.

Prøv at tælle dine kalorier 7 dage i træk

Når du først er kommet i gang med dine fastedage i 5:2 Faste, bliver du hurtigt fanget af det, og derfor kan du også hurtigt komme til at bruge lidt ekstra tid på at tælle kalorier alle 7 dage i en uge. Det er ikke ret meget ekstra tid, der skal til, og du vil ikke komme til at fortryde det. 

Read more…

Fokuspunkter og 5:2 Faste

Når du er i gang med 5:2 Faste, er der nogle holdepunkter som kan blive ved med at bevare dit fokus, og gøre at du fortsat vil tabe dig efter de første kilo er røget af. Det handler om at have nogle enkelte fokuspunkter, som gør det let for dig at bevare overblikket, og hele tiden kunne se resultater.

Det skal ikke være meget mere end 3-5 punkter der er behov for, og jeg vil i denne artikel have fokus på 3 punkter,  der har haft god virkning her i familien. Vi er som bekendt 2 i husstanden, der er godt i gang med 5:2 Faste, og jeg har sammen med kæresten kommet frem til hvilke punkter, der har fungeret godt for os.

De 3 fokuspunkter

Når du er i gang med en livsstilsændring, kan der nogle gange ske det, at fokus bliver tabt undervejs, og det er der ingen grund til, for med 5:2 Faste, er det en livsstilsændring du vil blive glad for resten af livet, du er i gang med.

Du finder lige her 3 fokuspunkter, der har været med til at holde gejsten oppe her, og fortsat gør det. Jeg har aldrig haft det let med slankekure og lignende, men med 5:2 Faste er det bare noget helt andet – og derfor er jeg også sikker på, at der vil være noget at hente i det for dig.

 • Vægten er selvfølgelig et af fokuspunkterne, og når du kigger på det gennemsnitlige vægttab, er det ca. 500 gram om ugen, for dem der er i gang med 5:2 Faste. Det er op til dig selv om det skal være mere eller mindre – for træner du mere ved siden af, og holder du godt øje med kalorierne de andre dage, hvor du ikke skal faste, vil du helt sikkert komme til at tabe dig mere. Sæt dig nogle delmål med vægten, og gå efter hvad du føler er realistisk.
 • Livvidden er et andet godt fokuspunkt, for jo mere du kommer i gang med 5:2 Faste, jo mere synligt vil det blive, at du nu har tabt dig. Når du taber dig, har maven det også med at skrumpe ind igen, og det kan måles på livvidden. Skriv det op for hver gang du måler dig, og livvidden vil jeg anbefale at måle 1 gang om måneden.
 • Belønning for opnåede mål er også en ting, der kan få mange til at holde fokus, og med konkurrencegenet godt fremme, er det bestemt noget jeg har brugt. Det gør en stor forskel at vide, at der står et eller andet du har brug for, eller kan forkæle dig selv med, når du når det er og det mål – sæt igen nogle realistiske mål, og oplev hvor stor glæden er ved at nå dem.

Med de 3 fokuspunkter, er der nu endnu større chance for, at du får succes med 5:2 Faste – så kom i gang allerede i dag.

Read more…
RSS
Email me when there are new items in this category –

Nyhedsbrev

Få automatisk information omkring 5:2 kuren direkte i din mailbox. Tilmeld dig her: Tilmeld nyhedsbrev

lain zwen is now a member of Sund Faste
Nov 5
Dorthe nielsen is now a member of Sund Faste
May 23
Hjælp med at lære 5:2 Bot alt omkring 5:2 kuren. Stil den spørgsmål og den vil lære hurtigt....
htt…
Charlotte Hansen is now a member of Sund Faste
Feb 7
Lone Hasemann Rydén is now a member of Sund Faste
Feb 6
Linda Hesse Poulsen is now a member of Sund Faste
Jan 31
Irma.myllerup is now a member of Sund Faste
Jan 27
Karina is now a member of Sund Faste
Jan 19
Monika Faber is now a member of Sund Faste
Jan 18
Per Madsen is now a member of Sund Faste
Jan 14
Michael Thompson is now a member of Sund Faste
Dec 27, 2017
shilong barry updated their profile
Nov 7, 2017
shilong barry is now a member of Sund Faste
Nov 7, 2017
Vibeke helligsøe is now a member of Sund Faste
Oct 29, 2017
Sussi Robinson is now a member of Sund Faste
Sep 4, 2017
John Martin is now a member of Sund Faste
May 17, 2017
Jørn Severinsen posted a discussion
May 6, 2017
Jørn Severinsen is now a member of Sund Faste
May 6, 2017
Lisbeth Vienberg is now a member of Sund Faste
Apr 23, 2017
Susanne updated their profile
Apr 20, 2017
More…