5:2 kuren information, opskrifter, bøger og apps

Opskrifter (27)

Sur og Sød Gris

Når det skal gå hurtigt, er det absolut en af mine favoritopskrifter du finder lige her.  Du får et godt og tilfredsstillende måltid, der også smager godt.

Kalorier: 298 pr. person 

Personer: 2

Tidsforbrug i alt: 24 minutter.

Indhold

1 × 175 gram magert svinemørbrad, gerne i tynde skiver

½  spsk almindeligt mel , krydret med salt og friskkværnet sort peber

2 tsk olivenolie

1 fed hvidløg , pillet og finthakket

4 forårsløg, snittes fint

½ rød peber, uden kerner og fint snittede

½ gul peber, uden kerner og fint snittede

1 tsk stødt melis

1 spsk hvidvinseddike

1 tsk tomatpuré

1 spsk lys soya sauce

1 spsk tør sherry

Sådan gør du

• Vend svinekødet, så det bliver godt melet til.

• Varm olivenolien i en stor gryde eller wok over god varme. Tilsæt svinekødet og lad det stege indtil det har fået god farve, ca. 4-5 minutter. Tag svinekødet fra panden med en hulske, dæk det over, så det kan holde varmen.

• Sæt gryden til en god varme, tilsæt hvidløg og forårsløg og lad det stege i 1 minut , før du tilføjer peberfrugter og lynsteg det så yderligere i 3 minutter. 

• Smid svinekødet på panden igen og kom så sukker, eddike, tomatpuré, sojasovs og 50ml vand og sherry i, og bland det godt sammen. Lad det simre i 3 minutter mere før du serverer det.

Read more…

Grøntsager a la Cajun

Når du gerne vil bruge grøntsager på en fantastisk måde, er der ikke noget meget bedre end denne ret. Prøv at riste grøntsagerne i cajun krydderier og mærk hvordan det bringer nyt liv til stort set alle grøntsager.

Kalorier:  176

Personer: 1

Tidsforbrug: 35 minutter

Indhold

1 tsk olivenolie

2 tsk cajun krydderier

2 fed hvidløg , der skal flås

1 rødløg, skrællet og skåret i ottendedele på langs

6 små blomkålsbuketter

6 baby gulerødder

6 babymajs

1 porre skæres i tynde skiver

Sådan gør du                               

• Varm ovnen op til 220 grader.

• Bland følgende sammen i en stor skål, olivenolie , cajun krydderier , hvidløg og 2 spsk vand. fyld grøntsagerne i skålen og vend det hele grundigt. Det er bedst at bruge dine hænder Overfør grøntsagerne til en bradepande og stege i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er godt færdige.

• Tag grøntsagerne fra ovnen og bruge en gaffel til at mase et hvidløgsfed med. Det frigiver den ønskede hvidløgsjuice. Bland grøntsagerne igennem og hæld hvidløgsjuicen i. Efterfølgende er retten klar til at blive serveret.

Read more…

Kylling fra middelhavet med feta

Sommerlig og velsmagende ret, hvor du får kylling og feta i et perfekt match. Kan anbefales at lave både hvis du er alene eller skal lave den til flere. Portionen her, er lavet til 2 personer.

Kalorier pr. portion: 259

Antal personer: 2

Tidsforbrug: 50 minutter

Indhold

2 × 150 gram kyllingebryst

1 spsk tomatpuré

1 tsk hakket frisk basilikum

1 tsk olivenolie

1 fed hvidløg , pillet og fint skåret

400 gram hele tomater

½ tsk salt

1 spsk rødvinseddike

25 gram lys fetaost , skåret i små tern

Sådan gør du

• Skær kyllingen i 2 stykker og snit det fint på begge sider. Gnid tomatpuré og halvdelen af ​​dit basilikum over de 4 stykker kylling. Lad det hvile mens du forbereder det resterende.

• Varm olivenolien forsigtigt i en non-stick gryde, tilsæt hvidløg og steg i 1-2 minutter, indtil det begynder at blive brun. Tilsæt dåsetomaterne , salt og det resterende basilikum. Lad det simre over medium varme i 10 minutter. Reducer varmen og mas tometerne med bagsiden af en ske. Tilsæt rødvinseddike og lad det fortsætte med at simre i yderligere 10 minutter.

• I mellemtiden forvarmer du grillen til medium varme. Arranger kyllingestykkerne på grillen gryde og lad det stå i 7-8 minutter på hver side . Kyllingen skal koges igennem og være gylden over det hele.

• Tilsæt kyllingen og feta til tomatsaucen og rør godt rundt. Lad det få varme i 2-3 minutter mere, og servér straks retten.

Read more…

Rejer med Thailandsk karry

En lille hurtig og velsmagende ret, hvor den Thailandske karry kommer til sin fulde ret. Kan du godt lide krydret mad, så er denne ret et absolut must. 

Kalorier pr. person: 278

Personer: 2

Tidsforbrug. 15 minutter

Indhold

1 tsk solsikkeolie

1 spsk thailandsk grøn karry pasta

150ml vegetabilsk fond , frisk eller fremstillet af ¼ bouillonterning

½ × 400 ml lyse kokosmælk, omrøres

1 rød peber, uden kerner og skåret i strimler

75 gram frosne ærter

1 forårsløg, skæres ud i strimler

1 x 160 gram pak choi , grofthakket

225 gram rå tigerrejer ( konge rejer)

saft af 1 lime

1 frisk basilikum blad, hakket

1 lille håndfuld frisk koriander blade , groft hakkede

Sådan gør du

• Varm olien i en stor gryde , tilsæt karrypasta og lad det stege i 1 minut , før du tilføjer fond og kokosmælk. Lad det simre i 2 minutter, tilsæt derefter rød peber, ærter og forårsløg og lad det simre i yderligere 5 minutter, eller indtil ærterne er møre. Tilsæt pak choi og rejer og kog i 2 minutter, eller indtil rejerne får den rigtige farve.

• Rør til sidst limesaft, basilikum og koriander ( koriander ) i, og servér straks

Read more…

Frossen Hindbær Yoghurt

Her finder du en god stor og fedtfri dessert, der er fremstillet uden brug af ismaskine. Husk at tage frossen yoghurt ud af fryseren – 10 minutter før du serverer den, for at blødgøre den en smule. Du kan sagtens eksperimentere med en lang række af andre frugter ved hjælp af denne metode – muligheden er der også for at tilføre en et par dråber vanilje ekstrakt.

Kalorier pr. portion: 146

Antal personer: 6

Tidsforbrug: 10 minutter (husk at lade det fryse 3-4 timer)

Indhold

200 gram hindbær

405 Gram minimælk

500 gram  fedt græsk yoghurt

Sådan gør du

• Hak halvdelen af dine hindbær – de skal kun grovhakkes.

• Hæld de resterende hindbær i en foodprocessor og bliv ved indtil de er en glat puré . Brug alternativt en gaffel eller lignende, hvis du har ikke har en foodprocessor – det forlænger dog tidsforbruget.

• Hæld de purerede hindbær i en stor skål og rør mælken og den græske yoghurt  i, indtil alt er godt blandet. Hæld nu de resterende hakkede hindbær i, og  overfør blandingen til en beholder, der kan holde til at komme i fryseren, så er det blot at vente 3-4 timer. 

Lav den gerne dagen før, og server den så, når du får gæster, eller der skal hygges lidt ekstra.

Read more…

Melon med parmaskinke

En lille og lækker snack, der kan bruges som en god forret eller som en frokost på fastedage er hvad du finder lige her. Det kan ikke kaldes en egentlig opskrift, for hvem har ikke prøvet at lave denne form for melon med skinke. Det er en god salt parmaskinke kombineret med den bløde smag af melonen, som bare siger spar 2 her. 

Kalorier: 78

Tidsforbrug: max 5 minutter

Indhold

¼ eller 100 gram Galia melon

2 skiver parmaskinke (prosciutto)

Sådan gør du

Skær melonen i både, så du har 2 både. Brug en god skarp kniv, så du har mulighed for at lave snittet lige præcis som du vil have det. Lav snit i kødet på melonen, så det er muligt at tage mindre stykker ad gangen, skal dog forblive på skallen af melonen.

Skær parmaskinken i små stykker, og drys den over melonen.

Du har nu en god snack, en let frokost, der er lige til at servere – nyd den, det smager godt.

Read more…

Budding - fedtfattig og fantastisk

Nu er budding ikke danskernes nationalspise, og derfor kan det også være godt at prøve denne. Specielt når du har mulighed for at få friske pærer, så smager den simpelthen så godt.

Kalorier pr. portion: 180

Antal personer: 4

Tidsforbrug i alt 2 x 20 minutter.

Indhold

4 pærer , skrællede , uden kernehus og hakket i små stykker

Juice fra ½ citron

2 tsk blødt lys brun sukker

1 spsk cognac

50 gram flormelis

1 spsk kakao

25 gram hakkede mandler

1 stort æg , kun æggehvide

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 160 grader

Sæt pærerne i en gryde med citronsaft , brun farin, cognac og 2 spsk vand . Bring det i kog, og skru ned for varmen. Lad det koge i 10 minutter under låg. Tag låget af, skru op for varmen og lad det koge i yderligere 5 minutter, eller indtil saucen er god tyk.

Hæld pærer og sauce i 4 former.

Bland flormelis, kakao og hakkede mandler i en skål.

Find en ny skål, pisk æggehviderne indtil de danner toppe, og put dem over de tørre ingredienser, de må ikke blandes endnu. Hæld pærerne ud over og ryst så blandingen, indtil den fremstår godt.

Bages i ovnen i 20 minutter.

Read more…

Lækker Pizza - lige til at spise

Velegnet til aftensmad en dag, du er på faste, eller som en god normal sund frokost.

Gør det let for dig selv, og brug en tortilla wrap til at lave en lækker pizza. Det er let, det er hurtigt og så smager det fantastisk godt. Det tager ikke meget mere end et par minutter at lave denne ret, så kom i gang, og få lavet en god frokost, eller let aftensmad.

Kalorier: 270

Tidsforbrug: 5-10 minutter

Indhold

1 Tortilla wrap

5  Små cherrytomater – deles op i kvarte

½ kugle lys mozzarella ost , hakket

1 tsk chili olie

10g revet parmesan

Lidt rucola salat

friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Forvarm grillen, så den har en høj varme

Placer din tortilla  wrap på en bageplade. Grill til et minut eller to, indtil den bliver brun på den ene side. Fjern den efterfølgende fra grillen.

Vend din wrap rundt. Sæt cherrytomater og mozzarella over wrappen og put den tilbage på grillen. Grill den indtil osten er smeltet og den anden side af wrappen er brun.

Placér rucolaen skødesløst ud over pizzaen, drys forsigtigt chili olie, parmesan og friskkværnet sort peber ud over pizzaen.

Nu er den klar til servering.

Read more…

Chorizo med pastastænger

En let lille ret, der er hurtigt at lave til en person. Spis den enten til frokost eller som aftensmad – kan varieres med indholdet – her kommer den version jeg selv bruger mest.

Kalorier: 62

Tidsforbrug: 10 minutter

Indhold

1 medium courgette

70g havtaske , skåret i tynde skiver

½ tsk røget paprika

20g chorizo, fint snittede 

salt og peber

1 spsk (15 ml) tør hvid vermouth

Sådan gør du

• Brug en skrællekniv (til spaghetti ) eller en standard skrællekniv (for bånd ) for at skære courgetter i lange tynde stykker . Læg stykkerne af courgette mellem 2 stykker køkkenrulle til at absorbere lidt af det overskydende væske.

• Placer havtaske på en lille tallerken og drys paprika og lidt salt og peber over.

• Varm en lille stegepande godt og tilsæt chorizo ​​. Steg op til 2 minutter, eller indtil safterne er  frigivet og chorizoen begynder at blive brun. Tilsæt havtaske og steg det hele yderligere et minut eller to. Rør det godt igennem, så det bliver godt blandet.

• Skru ned for varmen til lav, tilsæt vermouth og kog op i to minutter. Overfør indholdet af gryden til en opvarmet pande.

• Tag gryden af, og varm panden godt op, tilføj courgetterne og rør godt rundt mens de steges i 2-3 minutter. 

• Sæt courgetter i et fad og hæld havtaske og sauce over, serveres straks

Read more…

Røget laks med ost

En lille let og lækker appetizer eller smart lille forret er hvad du finder her. Vil du, har du mulighed for at lave dem dagen før, og blot nyde dem anrettet, så går det meget hurtigere.

Kalorier pr. stk: 37

Tilberedelsestid: 10 minutter

Indhold

30g (2 spsk) lys blød ost

saften af ​​½ citron

friskkværnet sort peber

60g røget laks, lig med 4 små skiver

1 citron eller lime, til serveringen

Sådan gør du

•Bland den bløde ost, citronsaften og sort peber sammen i en lille skål.

• Læg to stykker laks ud i et kors, og placer derefter en stor klat af blandingen med flødeost i midten af ​​korset. Rul siderne af laks op, vrid dem lidt og kør en tandstikker igenemm dem. Fortsæt sådan med de andre du har lavet, og nyd dem så.

Read more…

Kylling med Appelsin og Oliven

Hurtig, let og lækker ret, der er let at lave, også når det blot er en person, der skal have det.

Kalorier i alt: 284

Tidsforbrug i alt: 20 minutter.

Indhold

1 Kyllingebryst uden skind

50ml hønsefond (friske eller lavet med en kvart bouillonterning)

½ lille appelsin

6 udstenede sorte oliven

Lidt tørret salvie

1 tsk olivenolie

Sådan gør du

Opvarm en stegepande ved lav varme og put olivenolie på den, lad det varme i et par minutter, før du putter kyllingbrystet på. Lad kyllingebrystet stege i 2 minutter ved høj varme og tilføj fonden, oliven og salvie. 

Lad efterfølgende et låg komme over panden, og lad det koge i 10 minutter. Fjern låget og hæv temperaturen i 2 minutter, for at reducere saucen lidt. Efterfølgende er det hele klar til servering, når du har anrettet det.

Read more…

Tomatsuppe med Chorizo

Lille lækker frokostsuppe, der på grund af en lille mængde Chorizo føles helt forbudt. Det er den dog ikke, hvis du vælger at kigge på kalorietallet. Chorizoen tilfører en god smag til tomatsuppen, der lige giver det ekstra, og gør det til et rigtigt godt frokostvalg.

Kalorier pr. portion 177

Tidsforbrug i alt 40 minutter.

Indhold

1 tsk olivenolie

1 løg i tern

1 fed hvidløg, fint snittede

1 grøn peber i tern

100g chorizo ​​i tern

500ml grøntsagsvand, må gerne laves med en bouillonterning

1 dåse tomater, hakkede

300g passata

1 smule kikærter, skyllede og tørrede.

Sådan gør du

Varm olien i en gryde, tilsæt og lad det koge ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt hvidløg, grøn peber og chorizo. Lad retten koge i yderligere 5 minutter og tilsæt efterfølgende bouillonen, tomater og tomatpureen. Lad det derefter simre i 30 minutter og oplev hvor en god suppe du har fået lavet.

Read more…

Kylling med tomatsauce

Der er ikke noget som at kombinere flere kendte retter og se hvor det ender. Det er lige netop hvad der er sket her, hvor jeg har taget den traditionelle kylling og spicet den gevaldigt op med en god tomatsauce. Du kan vælge tilbehøret alt efter om der er børn med eller ej, og derfor kan du både bruge broccoli og ris – alt efter hvad i er til.

Tomatsaucen kan bruges til mange andre retter og i denne portionsanretning, er der lavet sausce til 4 personer, så frys gerne det ned, du ikke får brug for, og tag det frem, når du skal have pasta, lave pizza eller noget helt tredje.

Kalorier pr. portion: 255

Antal personer 4

Tidsforbrug i alt 1 time og 15 min. – forberedelse kun 5 min.

Indhold

2 fed hvidløg , fint snittede

1 tsk olivenolie

2 dåser tomater, hele ikke hakkede

2 røde peberfrugter hakkede

1 courgette , flået og hakket

4 kyllingebryster , uden skind

Sådan laver du retten

Find stor gryde frem og opvarm forsigtigt olien. Kast hvildøg i og svits dem i 2-3 minutter. Når de begynder at blive brune tilføjer du rød peber og courgetten. Tilsæt efterfølgende tomaterne. Få det op at koge kort, og skru derefter ned for varmen, mens du sørger for at det bliver ved med at småkoge. Lad det simre i ½ time under jævnlig omrøring. Tag efterfølgende tomaterne op, og lad retten koge yderligere i 15 min.

Hæld saucen op i en skål.

Placér gode stykker af kylling  fladt på bunden af gryden. Hæld saucen ud over kyllingestykkerne, så det bliver dækket godt. Bring det hele op at koge i 25 minutter på en svag varme. Bliver de store kyllingestykker ikke dækket af sauce, eller ser panden tør ud, så tilføj lidt vand og rør rundt.

Read more…

Lækker Kylling Mango

Kylling og mango passer godt sammen i en ret, og kombinerer du det med friske krydderurter og ingefær, bliver det helt sikkert en af favoritterne. 

Kalorier pr. portion: 234

Tidsforbrug: 25 minutter

Serveres for 2 personer

Indhold

2 × 150g kyllingebryst uden skind, skåret i halve på langs

½ tsk hakket frisk rosmarin

½ tsk hakket frisk timian

salt og friskkværnet sort peber

1 tsk olivenolie

100g mango stykker, hakkes i små stykker

2 tsk brun sukker

1 spsk rødvinseddike

1 spsk tør sherry

1 lille spids frisk ingefær , skrællet og fint revet

 Sådan gør du

• Gnid stykkerne af kyllingbryst med urter, samt lid salt og peber.

• Varm olivenolien i en stor stegepande over middel varme . Tilsæt kylling og steg stykkerne til de er gyldenbrune. Det giver ca.  8-10 minutter på hver side . Tag kyllingen fra panden når de er færdige og dæk dem godt til, så du er sikker på at de holder varmen.

• Varm en gryde op, tilsæt mango og lad det stege i 2 minutter, tilsæt derefter sukker, eddike , sherry og ingefær. Rør godt i det og lad det fortsætte med at stege i yderligere 2 minutter. Hæld mango sauce over kyllingen og server det straks derefter.

Read more…

Hvidløgs suppe - nyd den

En kold vinterdag eller en god suppe at få varmen på, det er hvad du får, når du vælger denne suppe. Virkeligt en velsmagende og sund suppe, der slet ikke har den strenge lugt af hvidløg som mange går og tror.

Portionen passer til 6 personer

Kalorier: 121 pr. person ved 6 portioner.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Indhold

2 store fed hvidløg

2 løg

1 spsk olivenolie

1 spsk maizena

1 ½ liter skylling / grøntsager fond , enten friske eller lavet med to kylling eller med bouillonterninger 

1 tsk tørret timian

1 dåse cannellini bønner, skyllet og drænet

1 spsk rødvinseddike

Sådan gør du

Del et fed hvidløg, skræl det og skær det i skiver. Hak efterfølgende løget og bland de 2 dele i en stor gryde. Kog hvidløg og løg i ved en lav varme. Røg godt rundt i ca. 10 minutter, eller indtil løgene er gennemsigtige. Rør derefter Maizena og timian sammen med det andet, og lad det koge op, og kom delvist blandingen i, så det hele ikke klumper sammen. Bring det i Kog og lad det simre i 45 min.

Hæld suppen i en blender, gerne i små partier, og blend indtil det er helt fint. Returner suppen til gryden og tilsæt bønner samt rødvinseddike. Varm igennem igen, og servér gerne med sort peber.

Read more…

Smagfulde og lækre kiks

Disse kiks er lette at lave. Hvis du ikke har prøvet at lave mad med speltmel før, så er du på vej til at smage på noget af en godbid. Kiksen for en form for nøddeagtig smag – der gør det til en utrolig velsmagende kiks.

Kalorier 77 pr. kiks

Portionen giver dig 12 kiks

Tilberedelsestid i alt: 12 minutter.

Indhold

100g fuldkorn speltmel

½ tsk bagepulver

1 tsk kanel

½ tsk stødt nellike

50g (3 spsk) klar honning

50ml (3 spsk) solsikkeolie

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 190 grader

• Brug en bageplade med bagepapir eller et silikone ark på.

• Bland mel, bagepulver, krydderier, honning og solsikke olie i en stor skål – gør det grundigt.

• Brug en teskefuld af blandingen, og hæld det ud over bagepladen. Sørg for at der bliver efterladt plads mellem kiksene.

• Bages i ovnen i 10 minutter, indtil kiksen bliver brune i kanten. Fjernes forsigtigt fra bagepladen ved hjælp af en paletkniv og lad dem efterfølgende køle ned. Opbevar dem i en lufttæt beholder i op til 5 dage.

Read more…

Stærk champignon suppe

Hyggelig lille suppe med god smag, der er god at have i baghånden, specielt hvis du bliver lidt ekstra sulten i løbet af dagen.

Kalorier: 138

Tilberedningstid i alt: 30 minutter

Indhold

½ tsk olivenolie

1 lille løg – skal skæres ud i små tern

1 fed hvidløg – skal knuses

1 Birds eye chili skal skæres i skiver

100g kastanje svampe , vaskede – de skal skæres ud

500ml frisk hønsefond

½ tsk fiskesauce

½ tsk ketchup (originalen siger champignon ketchup)

1 spsk madlavningssherry

1 spsk lys sojasauce

Varm olivenolien forsigtigt i en non-stick gryde og tilsæt løg . varm op langsomt og forsigtigt i mindst 10 minutter. Tilsæt hvidløg og chili og giv det en hurtig opkogning før svamepene kastes i. Skru op for varmen og  steg svampene i 3-5 minutter indtil de er møre og blanke.

Tilsæt hønsefond , fiskesauce , champignon ketchup , madlavningssherry og sojasauce og få det til at småkoge. Kog i yderligere 15 minutter før servering.

Bonusinfo – du kan tilføre creme fraiche til retten – for at gøre den en smule mere dekadent. Husk kalorietallet øges.

Read more…

Muffins med chokolade

En fantastisk opskrift på muffins er hvad du  finder lige her – glæd dig til at nyde en god muffin, som smager helt fantastisk.

Kalorier pr. muffin: 204

Tidsforbrug: skal bages i 20 minutter og sammenrøring 10-15 min.

Portionen giver 10 store muffins

Indhold

200ml skummetmælk

1 spsk citronsaft

150g hvedemel

100g selvhævende mel

1 spsk havreklid

2 tsk bagepulver

½ tsk natron

Knivspids salt

30g lys brun sukker

1 spsk honning

1 stort æg

50g Hvid chokolade , hakket i stykker

50g Plain chokolade , hakket i stykker

1 stor banan

2 tsk kanel

1cm ingefær , skrællet og fint revet

Forvarm ovnen til 180 grader

Sådan gør du

• Bland mælk og citronsaft i en kande og lad den stivne i et par minutter .

• Bland alle de tørre ingredienser ( mel , sukker , hævemidler , havreklid , kanel , salt ) .

• Pisk æg og honning og bland det med mælken. Hæld tørre ingredienser i og rør det let       sammen

• mas bananen og tilføj den til dejen sammen med revet ingefær .

• fyld rigeligt i muffin formen og drys mørk og hvid chokolade lige på toppen.

• Bages i 20 minutter, indtil muffinen er lys brun og chokoladen er smeltet ind i den 

Ekstra bonusinfo – spis den mens den er varm – det smager fabelagtigt godt.

Read more…

Hotte kongerejer

Der er ikke noget som den varme og delikate smag, når denne ret bliver serveret – gerne med ris af forskellig art. Husk at røre risene sammen med det resterende, når du vælger at servere ris til retten. 40 gram ris tilføjer ekstra kalorier til retten – 141 kalorier.

Skal det være ekstra spicy, så tilføj lidt ekstra chili i forhold til det, der allerede bruges i opskriften.

Kalorier uden ris: 185

Kalorier med ris 326 kalorier

Tilberedningstid i alt: 25 minutter

Indhold

1 tsk olivenolie

½ tsk spidskommen

½ kanelstang

1 laurbærblad

1 lille løg , skrællet og hakket

1 rød peberfrugt, gerne hakkede stykker

2 fed hvidløg, pillet og skåret i tynde skiver

1 rød eller grøn chili, skrællet, gerne i skiver

½ tsk mild chilipulver

1 tsk paprika

½ tsk salt

2 friske tomater , groft hakkede

1 spsk vand

250g kogte konge rejer

Sådan gør du

• Varm olien i gryden, så den er mellem varm – brug evt. låg

• Tilsæt spidskommen , kanelstangen, nelliker og laurbærblad . Steg i 1 minut , før du tilføjer løg og rød peber. Rør, tænd for lav varme og sæt låget på gryden. Kog i 5 minutter.

• Tag låget af gryden. Tilsæt hvidløg , chili, chilipulver , paprika og salt og steg yderligere et minut .

• Tilsæt de hakkede tomater og vand . Sæt låg på gryden og kog forsigtigt i 7 minutter.

• Tag låget af gryden og fjern kanelstangen , nelliker og laurbærblade . Tilsæt rejer ( og ris hvis du vælger at servere med ris) og kog  i 3-4 minutter.

Read more…

Pitabrød med kødboller

Denne hyggelige opskrift virker rigtig godt med købte eller hjemmelavede pita brød. Børnene her i huset er også glade for dem. 

Den opskrift laver nok kødboller til seks personer.

Kalorier i alt: 287

Tidsforbrug i alt: 30 minutter

 Indhold

500g ekstra magert oksekød hakkekød

1 fed hvidløg , pillet og knust

salt og peber

1 tsk tørrede blandede urter

Servering pr. person

1 fuldkornsmel pitabrød

strimlet icebergsalat

1 tomat i tern

3 cm stykke agurk - skæres i tern

1 spsk (20 g ) salsa

• Forvarm ovnen til 190 grader

• Lav kødbollerne ved at blande hakkekød, hvidløg og blandede urter i en stor skål. Del generøst ud med salt og peber.Brug dine hænder til at ælte hakkekødet i et par minutter. Det vil ændre sig fra de enkelte tråde i en form til en god kød dej.

• Skovl en lille teskefuld af hakkekød og lav det forsigtigt om til en kødkugle . Placer den på en bageplade. Gentag med resten af hakkede oksekkød.

• Steg frikadellerne i 20-25 minutter , indtil kogt igennem og brun over det hele.

• Kødbollerne kan serveres varme eller kolde.

• Når du er klar til at servere, skærer du pitabrødene i halve på langs. Fyld pitabrødene med salat , agurk og tomat. Skær kødbollerne i halve og læg 3 halvdele i hver side af pitabrødet. Top serveringen af med salsa.

Read more…
RSS
Email me when there are new items in this category –

Nyhedsbrev

Få automatisk information omkring 5:2 kuren direkte i din mailbox. Tilmeld dig her: Tilmeld nyhedsbrev

John Martin is now a member of Sund Faste
May 17
Jørn Severinsen posted a discussion
May 6
Jørn Severinsen is now a member of Sund Faste
May 6
Lisbeth Vienberg is now a member of Sund Faste
Apr 23
Susanne updated their profile
Apr 20
Susanne is now a member of Sund Faste
Apr 20
Lotte is now a member of Sund Faste
Mar 21
Susanne Nielsen is now a member of Sund Faste
Jan 24
Erik Olsen is now a member of Sund Faste
Jan 18
Liselotte Gadving is now a member of Sund Faste
Jan 16
Trine Kepler Bentzen and Vibeke Jensen joined Sund Faste
Jan 15
Poul John Knøsgaard is now a member of Sund Faste
Sep 13, 2016
Birgit Pagh is now a member of Sund Faste
Aug 2, 2016
Martin Stendahl Dyrhøj posted a blog post
Jul 21, 2016
Martin Stendahl Dyrhøj is now a member of Sund Faste
Jul 14, 2016
Louise Nalepa is now a member of Sund Faste
Jul 6, 2016
Bente is now a member of Sund Faste
Jun 28, 2016
Hanne is now a member of Sund Faste
Feb 28, 2016
Lucie hostrup is now a member of Sund Faste
Feb 3, 2016
Berit Møller is now a member of Sund Faste
Jan 15, 2016
More…