Gode vaner – begynder det ved børnene

Når der er tale om livsstilsændringer, som 5:2 Faste er, kan et godt spørgsmål at stille sig selv være, hvorfor det er nødvendigt at komme i gang med et vægttab, og er der noget bagvedliggende, der også skal kigges på.

Det er ikke altid, at det bunder ud i en masse bagvedliggende ting, dog kan nogle gange være forklaringen på hvorfor det gik så galt med vægten, som det gjorde.

Det er langt fra alle på 5:2 Faste, der har behov for et vægttab på mange kilo, og dem der har, finder hurtigt ud af, at det er en god måde at tabe sig på. Bliver det kombineret med motion, gerne et par gange eller tre om ugen, så er det virkelig en god vej til en varig livsstilsændring. Uanset om det kun er få kilo eller flere kilo du vil af med – er 5:2 faste en god måde at gøre det på.

Tilbage til overskriften – begynder det ved børnene – giver du dem gode vaner fra starten af, hvad kommer det så til at betyde for dem. Dermed ikke sagt at børnene skal gå i gang med 5:2 Faste – blot at de tænker over hvad de spiser, hvor meget de spiser, og at de også kommer ud og får dyrket jævnligt motion.

Kommer du selv af sted med dem? Gerne 1 gang om ugen, vil det helt klart være med til at skabe stærkere familiebånd, hvor hele familien er samlet om noget. Det er ikke altid at det kan lade sig gøre – udnyt det, når det er en mulighed, i kommer til at blive meget glade for det på lang sigt.

De gode vaner
Er der noget rigtigt i at implementere forholdsvis gode vaner ved sine børn allerede tidligt, så man er nogenlunde sikker på, at de tager dem med sig videre i deres liv. Det synes jeg er det, om det er alle som er enige med mig, er jeg ikke lige så sikker på. Hvad angår 5:2 Faste er det ikke dette som børnene skal have som gode vaner – det er mere i al almindelighed, med nok motion, viden om maden og hvad der ellers kan være godt for børnene.

Kom med jeres input, og gerne med en vinkel, der kan holdes op med 5:2 Faste. Jeg vil se meget frem til at modtage jeres input – måske vi kan få en god debat i gang om emnet.

Tags


comments powered by Disqus