Mæthed og måltider på fastedagen

Når du skal i gang med en fastedag, er der mulighed for som mand at indtage 600 kalorier og som kvinde 500 kalorier.

Her kan det være vigtigt at tage udgangspunkt i hvordan dagen er planlagt, så du hele tiden føler en god fornemmelse i maven. Det kan være svært at ramme plet de første par gange, men opgiv ikke, for du lærer hurtigt at gøre det – så du kommer til at nyde dine fastedage.

Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvordan du ønsker at spise i løbet af en fastedag på 5:2 Faste. Det handler meget om dig, hvad du kan lave af vaner for dig selv, og hvordan du føler dig bedst tilpas. Der er derfor ingen facitliste for hvordan du skal spise – det vigtigste er hele tiden at have en fornemmelse af, at du ikke går rundt og er konstant sulten.

Spis mad – god mættende fornemmelse
Der kan være mange måder at gøre det på, og jeg har prøvet et par forskellige ting, som kan være med til at give dig inspiration i forhold til 5:2 Faste. Det vigtigste er at komme godt i gang fra morgenstunden, specielt hvis det er en arbejdsdag du vælger at faste på. Har du mulighed for at indtage 100-150 kalorier om morgenen, er du godt i gang.

En god start på dagen, der også giver en god mæthedsfornemmelse er SKYR – der er et mælkeprodukt. Der er ikke specielt mange kalorier i det, så du kan godt få en god portion til morgen, og føle at du godt mæt til op midt på dagen. Her kan du så vælge igen at spise lidt SKYR.

Når du når frem til aftenstid, er det vigtigt at du tilbereder noget godt mad, og der er mange muligheder for at finde en god anretning, der ikke giver alt for mange kalorier. Det kan blandt andet være retter med kylling, salatpizza lavet på den rigtige bund, omelet og mange andre. Det kræver lidt ekstra tid i køkkenet, men når du begynder at se vægten falde, så betyder de 5-10 minutter ekstra i køkkenet ikke noget.

Den "fede" fornemmelse
Der er ingen tvivl om at du vil komme til at opleve et vægttab, og glæde dig til aftensmaden, når du har fastedage i 5:2 Faste. Jeg er virkelig begyndt at glæde mig til aftensmaden, og de oplevelser den er med til at give – kom selv i gang – du kommer ikke til at fortryde det.

Tags


comments powered by Disqus