Mit første forsøg med 5:2 diæten

Efter jeg så en TV udsendelse med Michael Mosley omkring den positive virkning med periodisk faste, ville jeg gerne afprøve det på egen krop.

Jeg valgte at faste onsdag og torsdag, altså 2 dage i træk og kun drikke vand og the i faste perioden. Jeg viste godt at mænd må få 600 kalorier om dagen, men jeg valgte denne løsning, da det virkede besværligt at finde ud af hvor meget 600 kalorier egentligt er.

Jeg kørte denne 5:2 faste cyklus igennem 5 uger og oplevede, at det ikke var så slemt at faste 2 dage i træk. Jeg træner normalt onsdag aften og underviste kun torsdag aften. Ved at træne på denne måde var der ingen problem med at bevare energien de 2 dage.

Jeg fik et nyt fredags ritual omkring morgenmaden, som bare skulle nydes efter 2 dagen uden mad. Det sjove var, at jeg opdagede at min appetit regulering begyndte at virke rigtigt igen og at maven fortalte at den nu var mæt og derfor ikke behøvede mere mad. Denne appetit regulering blev der under de 5 normale spise dage, med det resultant at jeg faktisk spiste mindre. Slut resultatet var, at jeg tabte 5 kg på de 5 uger, uden at jeg følte, at jeg var på nogen slankekur.

Jeg havde forventet at mit energi niveau ville falde meget og blev positivt overrasket over at det faktisk kun var torsdag aften, altså på andendagen, at jeg følte mig lidt mat.

Tags


comments powered by Disqus