Tæl kalorierne - prøv det på ikke-fastedage

Når du går i gang med 5:2 Faste, er der ofte en lille spire, der skal vokse sig større og større.

Den lille spire er godt at få til at gro – og for at gøre det endnu tydeligere, så er spiren i mit eksempel, det at tælle kalorier.

Der er mange grunde til at tælle kalorier, også selv på dage som ikke er fastedage. Det giver dig nemlig et godt overblik, og er med til at sætte vægttabet yderligere i gang. Når du er over de første fastedage har fået styr på antal af kalorier på det du spiser, er det ikke til at lade være med tælle dem på alle andre madvarer selv om det ikke er fastedag.

5:2 Faste betyder, som du sikkert allerede ved, at du skal faste i 2 dage om ugen, og ellers spise almindeligt i de resterende dage. Det at spise almindeligt kan faktisk betyde noget helt forskelligt alt efter hvem du spørger. For ham den overvægtige på et godt stykke over 100 kilo, er det at spise almindeligt, helt sikkert noget andet, end hende den buttede på lige over 80 kilo.

Showet starter – tæl kalorierne
Uanset hvem du er, kan det lade sig gøre at komme i gang med 5:2 Faste, og så er det showet starter. Når du først er gået i gang med at tælle kalorier på fastedagene, er det ikke til at lade være med at gøre igen. Lidt hovedregning kan ofte være nok til at regne antallet af kalorier ud, og så er det ofte let at finde tabeller på nettet eller i bøger, der viser hvor mange kalorier, der er pr. 100 gram, i alt lige fra råvarer til slik.

Det er op til dig selv, om det får dig til at spise anderledes, også når det ikke er fastedage, en ting er dog sikkert – det kan helt sikkert være med til at gøre en endnu større forskel for dit vægttab, når du gerne vil i gang med at tabe dig.

Prøv at gøre det en gang imellem, tæl kalorierne, også selv om du ikke har en fastedag, og find ud af hvor mange kalorier du indtager i løbet af en dag. Det kan være sjovt at finde ud af om du rammer præcis på det tal, der efter alle foreskrifter er sundt at indtage, eller om du indtager under eller mere.

En ting er helt sikkert – du kommer helt sikkert til at prøve det når du kommer i gang med 5:2 Faste – det er slet ikke til at lade være.

Tags


comments powered by Disqus